Acest web site solicită permiterea cookie-urilor pentru a oferi toate abilitățile sale. Pentru a accepta cookie-urile de pe acest site, vă rugăm să dați click pe butonul "Permite" de mai jos.

Permite

Diferența dintre AR și VR

3 decembrie 2018 16:22:09 CET

Cum să explici ce este realitatea augmentată? Numele ei spune totul. Este o lume extinsă în care sunt cartografiate diferite straturi contextuale pentru a vă ajuta să experimentați mediul virtual din casa dvs. Deși am folosit AR pentru scopuri de divertisment până acum, realitatea extinsă ar putea duce la o îmbunătățire semnificativă a vieții noastre de zi cu zi. Cu aceasta, ați putea experimenta realitatea care nu este aproape deloc. Ai putea vedea toate hainele sau pantofii pe care doresti sa-i cumperi de acasă. Asta nu inseamana ca trebuie sa folosim web-ul și să verificăm ce modele sunt in magazin, dar ați putea încerca literalmente produsul fără a vă mișca de pe canapea. Cu o astfel de tehnologie avansată, chirurgii ar putea avea o perspectivă asupra ecografiei organelor în timpul intervenției chirurgicale.


Realitatea virtuală este ceea ce ne spune si numele său: virtuală. Nu extinde realitatea ca AR, ci plasează utilizatorul într-o lume virtuală, închisă, detașată de lumea reală. Cu VR vă puteți găsi cu ușurință pe un rollercoaster sau in spatele unui dragon super înfricoșător sau în orice mediu care aduce o mulțime de emoție.


Diferența de bază dintre AR și VR constă în modul de utilizare. AR este disponibilă deja printr-o aplicație pe care o instalați convenabil pe telefonul smartphone, astfel încât să puteți utiliza realitatea extinsă oricând cu orice dispozitiv. VR necesită utilizarea unor console speciale, cum ar fi ochelarii, pentru a va deplasa in lumea în lumea virtuală a divertismentului. VR este folosit mai mult pentru scopul de a trăi conținut diferit, dar este cu totul imposibil să interacționezi cu lumea reală. AR pe de altă parte oferă în totalitate opțiunea de a interacționa si cu lumea reală.


Deci, cu VR evadați din lumea voastră și cu AR vă extindeți lumea. Depinde de tine cum vrei să folosești realitatea în cel mai bun mod!