Acest web site solicită permiterea cookie-urilor pentru a oferi toate abilitățile sale. Pentru a accepta cookie-urile de pe acest site, vă rugăm să dați click pe butonul "Permite" de mai jos.

Permite

Mini e-bike versus bicicleta normală

5 noiembrie 2018 11:07:31 CET

Deși am fost întotdeauna un fan al bicicletelor normale, o plimbare cu Mini-e-bike m-a pus in dilema, care bicicleta este mai bună. Pe de o parte, îmi place să merg cu bicicleta normală în natură, dar dincolo de asta, e-bike are multe beneficii, în special pentru plimbările in oraș. Ce este mai bine la sfârșitul zilei? Ambele!


1. Transportul bicicletei electrice


Transportul bicicletei electrice e mult mai ușor decât transportul unei biciclete normale. Plierea bicicletei electrice durează max. 30 de secunde și este foarte ușor de  transportat cu mașina. Transportul bicicletei normale durează mai mult timp dacă nu sunteți pregătit pentru ciclismul pe distanțe lungi.


2. Dotare


Bicicleta normală necesită o dotare mai bună și, probabil, o veți lua pe aceasta pentru drumuri lungi și provocatoare. Desigur, cu o bicicletă electrică, puteți opri întotdeauna asistența pedalei și puteți parcurge drumuri off-road pentru rezultate mai bune. În cazul în care deveniti leneș pe drum, trebuie doar să schimbati pe modul de asistență pedale și să vă odihniți puțin în timp ce vă aflați pe drum. Eu personal prefer să folosesc bicicleta electronică pentru călătoria în oraș, fără obstacole mari și iar pentru drumurile extreme recomand bicicleta normală.


3. Întreținere


Procesul de întreținere este practic același la ambele tipuri de biciclete. La o bicicletă normală, trebuie să vă mențineți lanțul, anvelopele, frânele etc. Cu e-bike, aveți o baterie suplimentară, dar dacă urmați instrucțiunile despre care am scris deja, nu vă va lua prea mult timp pentru a avea grijă de ea.
În cele din urmă - dacă inca aveți o dilema care bicicleta să o cumparați, nu veți gresi cu nici una. Vă veți bucura oricum, achiziționati bicicleta și mergeți in noua dvs. aventură!