Acest web site solicită permiterea cookie-urilor pentru a oferi toate abilitățile sale. Pentru a accepta cookie-urile de pe acest site, vă rugăm să dați click pe butonul "Permite" de mai jos.

Permite

Trotinetele Xplorer - baterie

16 aprilie 2018 11:08:46 CEST

Trotinetele Xplorer sunt echipate cu baterii Li-ion Samsung care pot avea o durata lunga de folosinta, dacă aveți grijă de ele în mod corespunzător.


Durata medie de viață a unei baterii Li-ion este între 500 și 1000 de cicluri (1 ciclu înseamnă o încărcare completă și o descărcare completă). După 500-1000 cicluri, acumulatorul pierde aproximativ 50% din capacitate și se consideră expirat, ceea ce înseamnă că trebuie înlocuit. Depinde de voi câte cicluri veți obține de la bateria dvs. (500 sau până la 1000).


- Bateriile cu litiu nu trebuie încărcate la 100% după fiecare călătorie, așa cum sa întâmplat în cazul bateriilor cu acid.

- Încărcați bateria la 100% numai dacă intenționați să o utilizați în următoarele 24-28 ore, orice altceva decât acesta va deteriora bateria (în timp).

- Nu descărcați bateria prea mult (sub 10-15%). Dacă tensiunea bateriei este prea mică, va pierde definitiv o mică parte din capacitatea sa, ceea ce afectează în mod direct performanța bateriei.

- Pentru a vă extinde durata de viață a bateriei, ar trebui să o încărcați la 80-90%.

- Nu expuneți bateria la temperaturi extreme (sub -5 grade și peste 50 de grade).

- Dacă intenționați să depozitați trotineta pe perioade lungi de timp, încărcați bateria între 60-80% și în fiecare lună verificați nivelul bateriei și încărcați-o dacă este necesar pentru a evita supra-descărcarea și deteriorarea.


Sper că acest blog v-a ajutat să vă extindeți durata de viață a trotinetei Xplorer :-)


Autor: Martin Matešić